Jag blir smartare och smartare

- Sara Hector om att utvecklas i teknikgrenar.

Sara Hector är en av Sveriges mest meriterade aktiva skidåkare, och har varit med i alpinlandslaget i över tio år. I fjol gjorde hon en av sina bästa säsonger med bland annat en andraplats i storslalom och en topp fem-placering i slalom. konkurrensen är knivskarp med nya duktiga åkare som kommer fram hela tiden. Men samtidigt som utvecklingen går fort så har Sara en väldig fördel av sin erfarenhet.

”Det är tre bitar egentligen, först och främst tekniken, att verkligen hitta skären och vinklarna. Sen är det den fysiska formen, att vara stark och spänstig. Men det är också det mentala, det är jätteviktigt att våga. Det går jättefort! Och jag känner att alla de tre bitarna klaffar bättre nu än vad de har gjort tidigare” säger Sara.

All photos is taken by Bildbyrån

Storslalom är en sport som ställer väldigt höga krav på handskarna. I och med att lutningen in i svängarna är så skarp så fungerar ofta handen på bergssidan som ett stödjeben, det kallas för ”dragging knuckles”.

”Handskarna tar riktigt mycket stryk. Hestras nya Gripen GS är väldigt bra och intressant, den har dubbla lager med stoppning över handrygg och knogar. Sen har de jobbat mycket med stabiliteten runt tummarna vilket är viktigt då man ofta smäller till portarna riktigt hårt. Då är det viktigt att skydda handen.”

Annars har Sara åkt i många olika handskar från Hestra under sin karriär. Och hon kör gärna med vantar, både i storslalom och slalom.

”Man vill ha en mjuk handske som passar handen perfekt. Men för mig är det inte viktigt att det är fingerhandskar, jag åker gärna i tumvantar. Jag har kört många tävlingar i RSL Comp Mitt och jag tycker att de funkar jättebra att tävla i. Man slipper frysa innan och behöver inte hålla på att krångla och byta innan start för man håller värmen ändå.”

Även på fritiden gillar Sara att testa olika handskar, alltifrån modehandskar till olika handskar för längdskidåkning, mountainbike och segling.

”Och så håller jag på att bygga ett hus också, då är det ju viktigt med bra arbetshandskar. Det är kul att Hestra har hela bredden i sitt sortiment, de är verkligen handskexperterna.”

Här hitter du fler spännande intervjuer.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev