Goda råd för ett långt handskliv

Tänk på att du tar hand om dina sport- och dresshandskar på olika sätt. Hestra handskar är gjorda för att hålla. Med lite kärlek och omsorg kommer de att hålla längre. Bra för både dig och för miljön.

SMÖRJ IN HANDSKARNA REGELBUNDET

Läderbalsam förlänger handskens livslängd då det upprätthåller skinnets smidighet och slitstyrka. På så sätt förhindrar man skinnet att torka ut och gå sönder. Desto mer du använder dina sporthandskar, desto oftare behöver du smörja in dem. Läderbalsam kan göra lädret mörkare, därför rekommenderar vi att du testar smörja på en dold yta till en början. Fukta skinnet lite först. Använd en polerduk och polera in en liten mängd fett, upprepa tills skinnet är mättat. Smörj in dem på kvällen så fettet absorberas under natten. Låt torka i rumstemperatur och undvik värmekällor.

Hestras läderbalsam bör endast användas till sporthandskar i get- och nötskinn. Vi rekommenderar inte några andra impregneringsprodukter än Hestra läderbalsam till dina handskar.

KÖP LÄDERBALSAM

BYT UT FODRET

När ditt foder är utslitet ersätt det med ett nytt, istället för att ersätta hela handsken. Är det smutsigt, tvätta det! Ullfoder bör alltid tvättas för hand. Många andra kan tvättas i maskin, men följ alltid tvättrådet för fodret till din handske.

KÖP LINERS OCH INNERHANDSKAR

3 tips för sporthandskar

_D5A5437

1Använda karbinhaken för att hänga upp handskarna när de torkar eller inte används. På så sätt bibehåller de sin form.

_MG_4250

2Färgat läder kan färga av sig på kläderna när det blir blött, lägg därför inte en blöt handske på andra plagg.

_D5A2275-Förbättrat-BR

3När du är i backen slits handskarna sällan av själva åkningen. Istället är det stålkanter och andra vassa föremål som brukar stå för slitaget.

Läs mer från vår handskguide

Visa fler

Prenumerera på vårt nyhetsbrev