Scrolla ner

Viggen SL 5-finger

Art.nr: 30160-000260
2 400 SEK

Färg Mellanblå

Mellanblå
Yellow
Röd print
Påminn mig

Produkten är slutsåld. Vi skickar ett e-mail till dig när varan finns på lager igen.

Vi erbjuder fri frakt vid köp över 500 krLeveranstid 2-5 arbetsdagarÖppet köp i 30 dagarVi erbjuder fri frakt vid köp över 500 krLeveranstid 2-5 arbetsdagarÖppet köp i 30 dagar
Kort och smidig slalomhandske med avancerad d30-dämpning över de delar av handen som ofta utsätts för käppar och slag. Utvecklad i samarbete med svenska och norska alpina landslagen och sydd i följsam nötnappa med tekniska detaljer för optimalt grepp, värme och slitstyrka.

Vindtät

Värme3/83/8

Slitstark6/86/8

Rörlighet6/86/8

VattentätNej

Skyddande racinghandske 
för slalom...

Viggen SL 5 Finger är en kort och smidig slalomhandske med tekniska detaljer och mycket bra skydd för handen. Handsken har förböjda fingrar och utvändiga sömmar för optimalt stavgrepp. På handens ovansida och tumme kombineras två olika stötdämpande material för väl tilltaget skydd mot stötar och slag. Det ena materialet är d30, ett högteknologiskt material som är mjukt och elastiskt tills det utsätts för slag; då låser sig molekylerna och absorberar dess kraft. Det andra lagret består av en klassisk, stadig skumplast. Följsam nötnappa stänger ute väder och vind och förstärkningar i keramiskt material ger extra motståndskraft på ytor som utsätts för hårt slitage. Insidan är i mjuk, borstad polyester som värmer och leder bort fukt. En neoprenmudd med kardborrejustering ger bekväm passform runt handleden.

Kollektion

Inom Alpine Racing finner du våra mest tekniska handskar med fokus på smidighet, hållbarhet och skydd. Kollektionen vänder sig till dig som utövar någon form av teknisk alpin skidåkning såsom Slalom, Storslalom, Super G, Skicross etc. Handskarna är utvecklade i nära samarbete med de svenska och norska alpina landslagen.

Utförsåkning

Detaljer

Fäste för handcuffs | Slitstarkt keramiskt material med stötdämpande foam på ovanhand och tumme | Elastisk vid handled | Utvändiga sömmar | Förstärkta detaljer | Neoprenmudd med kardborrestängning
Utvändiga sömmar

Sömnadsteknik som vi använder för flera modeller. Det ger utmärkt komfort för fingrarna.

Isolering

Foam

Ger handsken isolering och stabilitet.

Fast foder

Borstad polyester

Hållbart foder med en mjuk känsla. Den borstade ytan binder mer luft, vilket ger en bättre isolering. 100 % polyester.

Yttermaterial

Impregnerat getskinn

Vattenbeständigt getskinn.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev