Scrolla ner

Hestra ett handskföretag med lång historia

Familjeföretaget Martin Magnusson & Co grundades 1936 och drivs i dag av tredje och fjärde generationen Magnusson. Design och utveckling sker på huvudkontoret i småländska orten Hestra, Sverige. 

Handskarna tillverkas i våra egna fabriker och vi köper själva in skinn, tyg, foder och andra material. Vi har därmed god kontroll över produktionskedjan och kan säkerställa hög kvalitet. Flera av företagets modeller görs också för hand av Europas mest erfarna handskmakare. 

Årligen tillverkar vi över 2 miljoner par handskar. Företaget har cirka 60 årsanställda i Sverige. Vi har dotterbolag i USA samt Tyskland och agenter, distributörer och återförsäljare i över 40 länder.

Från skogshuggare till bergsklättrare

Hos oss är händerna huvudsaken. I över 80 år har vi utvecklat handskar som ska värma, skydda och ge fingertoppskänsla i de mest skiftande miljöer. Idag har vi över 400 aktiva modeller. Det kan låta mycket, men människor och händer är olika. Därför behövs det olika handskar. Allt vi gör idag har växt ur timmerskogarna på det småländska höglandet. Hit kom Martin Magnusson med sin familj, och här började han tillverka handskar 1936. I ett gårdshus inrättade Martin sin verkstad och började tillverka handskar till traktens skogshuggare. När så en skidbacke anlades på orten vid samma tid och skidturister började resa till “Smålands Åre”, insåg Martin att fler kunde ha nytta av slitstarka kvalitetshandskar. Sönerna Lars-Olof och Göte blev dessutom inbitna skidåkare och började redan som tonåringar arbeta i familjeföretaget. Med åren spreds ryktet om våra handskar, även utanför orten som gav oss vårt namn. Allt fler svenskar åkte skidor och på 60-talet började sporten bli stor. Med sitt starka skidintresse såg Lars-Olof, Göte och svågern Lennart till att Hestra följde med på den resan. 

 

Sedan dess har ytterligare två generationer Magnusson trätt in i företaget, Svante och Claes som växte upp bland slalomportar och handskar, och nu även deras söner Niklas, Jacob, Anton och Jonas. Idag finns Hestra över hela världen, och även om vi numera har fyra egna fabriker och tillverkar handskar för både sport, mode och yrkesarbete har inget egentligen förändrats. Händer och handskar är fortfarande i fokus. Och vi är fortfarande kvar i Hestra.

Över 80 år av handsktillverkning har lärt oss att varje dag är annorlunda.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev