Handskar har blivit som en livsstil för mig

– Johannes Høsflot Klæbo om detaljerna som gör skillnad.

Samarbetat med Hestra sedan 2017

De flesta vet vem Johannes Høsflot Klæbo är, men om du har bott under en sten de senaste åren så kan man sammanfatta det med att den 24 årige gutten redan omnämns som en av de allra främsta längdskidåkarna någonsin. Med sitt sätt att springa upp för backarna har han revolutionerat den klassiska åkningen och han har redan samlat ihop 40 segrar i världscupen, 6 VM-guld och 3 OS-guld. Johannes har samarbetat med Hestra sedan 2017, och 2019 så lanserades hans egen signaturmodell Klæbo Pro.

Johannes rekommenderar

”Jag använder alltid samma handskar på sprint, och de använder jag oftast på träning också. Det är Ergo Grip Race Cut med min egen signatur på, i rosa förstås. Ett sprintlopp är bara tre minuters åkning, men det är fyra lopp under en dag, så det gäller att hålla sig varm och aktiv. Jag brukar byta om till torra racehandskar 9 minuter innan start, och sen på med nya torra handskar direkt efter målgång.”

Den egna modellen Klæbo Pro använder Johannes när det är kallt, både vid träning och på distanstävlingar. Den har väderbeständig Lycraväv på ovanhanden, stretch i greppet och är fodrad med vindtät Gore-Tex Infinium som andas. Mudden är kort – mindre överlapp gör det lättare att komma åt pulsklockan.

”Jag är väldigt nöjd med samarbetet med Hestra, vi har en ständigt pågående dialog. Jag är rätt nördig och väldigt noga med detaljerna, och det känns otroligt skönt att jobba med så dedikerade proffs. De är lyhörda och vill hela tiden utvecklas. Enligt min mening finns det ingen i hela världen som är bättre än Hestra på att göra handskar.”

"Jag är väldigt nöjd med samarbetet med Hestra, vi har en ständigt pågående dialog. Jag är rätt nördig och väldigt noga med detaljerna, och det känns otroligt skönt att jobba med så dedikerade proffs"

Johannes Høsflot Klæbo

Johannes har alltid handskar när han tränar, om det så är rullskidor i 25 graders värme. Det är viktigt att ha samma grepp och känsla på träning som på tävling. Men det är inte bara vid skidåkning som han använder handskar.

”Jag är lite besatt av handskar, det har blivit som en livsstil för mig. Varje höst är jag på jakt med min morfar, då har jag friluftshandskar. När jag klär upp mig har jag modehandskar. Jag använder en golfhandske när jag spelar golf, cykelhandskar när jag cyklar och när jag åker utför så använder jag alpinhandskar. Det blir en väldig massa olika handskar faktiskt.”

Johannes Høsloft Klæbo

Ergo Grip Race Cut 5-finger

Kort cykel- och längdhandske med genomarbetad passform som ger fantastiskt grepp runt styre eller skidstav. En odämpad träningsfavorit – inte minst bland rullskidåkare – med ovandel i följsam Lycra. Touch-vänliga fingertoppar ger bra grepp runt bromsar plus att du kan hantera telefon utan att ta av dig handsken.

Möt fler av våra ambassadörer

Visa fler

Prenumerera på vårt nyhetsbrev