Jag är bra på att tänka bort problemen.

Hedvig Wessel om att våga följa planen.

22 år gammal hade norska Hedvig Wessel redan hunnit tävla i puckelpist i två OS. Då bytte hon gren till friåkning. Sedan dess har hon hunnit ta en universitetsexamen, starta en populär Youtubekanal, och komma tvåa i den totala världscupen två år i rad. Nu är siktet inställt på förstaplatsen.

”Jag känner mig mer fokuserad än vad jag har varit på länge. Efter förra säsongen hade jag ont lite överallt. Jag ramlade ett par gånger, bland annat en rejäl krasch i Andorra, men nu är jag frisk och taggad. Eftersom det bara är fem tävlingar på en säsong så det gäller att vara skarp och koncentrerad hela vägen” berättar Hedvig

"Jag känner mig mer fokuserad än vad jag har varit på länge"

Hedvig Wessel

HEDVIG REKOMMENDERAR

Hedvigs bakgrund som puckelpiståkare har inte bara gett henne en grundteknik och styrka, utan också en inställning som har gjort att hon vågar mer än vad hon skulle ha gjort annars.

”Jag har fått med mig en ”inget-gnäll”-attityd sen jag åkte puckel, och det har blivit min stora styrka inom Freeride. Jag ser linjer och möjligheter, och när jag väl har bestämt mig så vågar jag fullfölja. Jag kan liksom tänka bort problemen och distansera mig från negativitet och rädsla.”

"Jag kommer ihåg när jag var inne i en sportaffär som barn, det var i Hemsedal. Då fanns det en vägg med Hestrahandskar där och jag såg Henrik Windstedts lila handskar och kände att ”det är de där jag vill jag ha”

Hedvig Wessel

Hedvig har åkt med Hestrahandskar så länge hon kan minnas.

”Jag kommer ihåg när jag var inne i en sportaffär som barn, det var i Hemsedal. Då fanns det en vägg med Hestrahandskar där och jag såg Henrik Windstedts lila handskar och kände att ”det är de där jag vill jag ha”. Det är liknande handskar som jag åker med fortfarande. Sen använder jag gärna cykelhandskar och vardagshandskar också, det är fint att Hestra har en sån bredd.”

Ett par bra handskar ska förstås ge skydd och värme, men det allra viktigaste för Hedvig är greppet.

”På tävlingar kör jag helst Ergo Grip med förböjda fingrar. Det blir ett skönare grepp, särskilt när man har använt dem ett tag. Jag försöker vårda handskarna och kör gärna med ett fåtal par som jag använder hela säsongen – jag sliter verkligen ut dem innan jag byter. Sen är det viktigt att de håller tätt runt handleden också så det inte kommer in snö. Jag har alltid med mig extrahandskar i ryggsäcken så man kan anpassa sig efter vädret.”

Hedvig Wessel

Möt fler av våra ambassadörer

Visa fler

Prenumerera på vårt nyhetsbrev