Jag kallar mig Shralpinist

– Snowboardåkaren Forrest Shearer om glädjen att få åka sina egna linjer

HESTRA AMBASSADÖR SEDAN 2014

Surfaren Forrest Shearer, född och uppvuxen vid Stilla Havets dyningar, bytte Kaliforniens vågor mot bergen i Utah – och sin surfbräda mot en snowboard – för mer än tio år sedan, och har inte ångrat sig en sekund. Forrest är en ivrig splitboard-entusiast och gillar att klättra uppför bergen för egen kraft.

”Det jag älskar med splitboard är kombinationen av det bästa från två världar. Man går upp på sina skins som en alpinist och sedan susar man bara ner – jag kallar mig ”shralpinist”. Du styr allt själv och har full kontroll. Jag gillar verkligen snowsurfing i höga berg också, på en lång bräda med svalstjärt som ger luftiga och mjuka svängar”, säger Forrest.

Forrest har åkt i handskar från Hestra sedan 2014. Han drogs till märket på grund av bakgrundshistorien och blev det trogen på grund av kvaliteten.

”Jag uppskattar verkligen att Hestra tillverkar sånt som håller, att de inte bara försöker sälja mer hela tiden"

FORREST SHEARER

”Jag uppskattar verkligen att Hestra tillverkar sånt som håller, att de inte bara försöker sälja mer hela tiden. Utbudet är helt fantastiskt. När jag går upp använder jag en liner som Touch Point Active ihop med skalhandskar som Numbus Mitt, och sedan byter jag till tyngre handskar när jag åker ner. Army Leather Extreme Mitt är min favoritmodell för nedfarter, men jag gillar verkligen även retroinspirerade Wakayama, särskilt med ecokuir-skinn. Det är ett riktigt intressant material med en cool historia: en kromfri skinnbehandling som ger en lättare look. De åldras superfint och patinan ger dem en personlig look. De påminner mycket om Fält Guide Gloves som också hör till mina favoriter, riktiga klassiker.”

Forrest Shearer

I snowboardgemenskapen är Forrest välkänd för att vara en frispråkig naturaktivist som försöker öka medvetenheten om klimatförändringar och förespråka handling bland sina vänner och kollegor, och han föregår med gott exempel.

”Det är en fantastisk planet och vi har självklart ett ansvar att ta hand om den. Med alla de extraordinära saker som hände i världen förra säsongen saktade tempot ner på ett sätt som jag verkligen uppskattade. Jag utforskade min hemmaplan i Utah och Wyoming och det gav mig nya perspektiv, att man inte alltid behöver resa långt.”

Forrests största snowboardäventyr hittills var en expedition på Denali, Alaska, den högsta toppen i Nordamerika. 2019 var snöförhållandena exceptionella, så du kunde börja på toppen och surfa eller åka skidor på alla sidorna av berget. Forrest får ofta sällskap på sina vildmarksäventyr av både snowboardåkare och skidåkare.

”Tidigare fanns en skillnad i tänkesätt, men den klyftan har täppts till. Skidåkare har blivit mer avslappnade och kommit närmare de relaxade snowboardåkarnas inställning, och snowboardåkare har kanske blivit lite mindre udda. I takt med att utrustningen utvecklas – särskilt splitboards – är det dessutom lättare att göra saker tillsammans. Allt handlar om att uppleva friluftsliv med vänner.”

Möt fler av våra ambassadörer

Visa fler

Prenumerera på vårt nyhetsbrev