Scrolla ner
Nyhet

Ergo Grip Alpha 5-finger

Art.nr: 3001850-100
1 600 SEK

Färg Svart

Svart
Påminn mig

Produkten är slutsåld. Vi skickar ett e-mail till dig när varan finns på lager igen.

Vi erbjuder fri frakt vid köp över 500 krLeveranstid 2-5 arbetsdagarÖppet köp i 30 dagarVi erbjuder fri frakt vid köp över 500 krLeveranstid 2-5 arbetsdagarÖppet köp i 30 dagar
Rejäl 5-fingerhandske för klättring, skidbestigning och andra vinteräventyr på hög höjd. Den påminner om populära Fält Guide Glove – en långvarig favorit bland bergsguider och yrkesfolk – men har extra förböjda fingrar för bästa grepp när du hanterar klätterutrustning. Getskinn i innerhanden ger uthållig slitstyrka och fodret i merinoull kan enkelt tas ur när det ska torkas eller tvättas.

Utbytbart foder

Värme5/85/8

Slitstark6/86/8

Rörlighet6/86/8

VattentätNej

Slitstark och varm 
handske för alpinism...

Alpha är utvecklad i samarbete med bergsguiden Alexander Nordvall. Det är en slitstark och samtidigt följsam arbetshandske för högalpin terräng, sydd i getskinn med vindtät och ventilerande stretchväv på ovanhanden. Ergo Grip-konstruktion med extra förböjda fingrar och överlappande sömmar ger svårslagbar rörelsefrihet för handen.
Fodret är uttagbart och tillverkat i merinoull med frottéstickad insida som isolerar väl, även när det är lite fuktigt. Enkelt att tvätt och torka, eller byta mot ett annat foder när behoven växlar. Kragen är hög och har förstärkt greppyta på handens insida. En öljett och en fingerögla låter dig fästa handsken på ryggsäck eller sele när den inte används.

Kollektion

Inom den här kollektionen hittar du högfunktionella och slitstarka handskar specifikt utecklade för bergsklättring. Inom Mountaineering kännetecknas modellerna av flexibel passform, värme och slitstyrka.

Produktursprung

Hai Phong, Vietnam

HESTRA Matsuoka Vietnam Founded by Hestra: 2018

Read more

Aktivitet

Klättring & alpinism

Klättring & alpinism

Detaljer

Elastisk vid handled | Ergo Grip-konstruktion | Uttagbart foder | Puller at cuff
Ergo Grip-konstruktion

Patenterad konstruktion där handsken har minimalt med överskottsmaterial på handens insida och sömmar som är placerade enligt handens naturliga ergonomi. Resultatet är handskar med mycket nära passform.

Fast foder

Merinoull 100 % | Borstad polyester
Merinoull 100 %

Ullen från merinofår har en mycket fin fiberstruktur som ger en mjuk och behaglig känsla.

Borstad polyester

Hållbart foder med en mjuk känsla. Den borstade ytan binder mer luft, vilket ger en bättre isolering. 100 % polyester.

Yttermaterial

Army goat leather | Impregnerad nötnappa | Hestra 3-lagers dobby polyester melange
Army goat leather

Slitstarkt och beständigt getskinn.

Impregnerad nötnappa

Slitstark och beständig nötskinn

Hestra 3-lagers dobby polyester melange

Slitstarkt vävt tyg med spandex som ger goda stretchegenskaper. Vindtätt, vattentätt och andningsbart tyg. 97 % polyester, 3 % elastan.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev