Jag prioriterar alltid rätt.

– Cody Townsend talar om hur han bollar med både professionell skidåkning och ett familjeliv

TROGEN HESTRA AMBASSADÖR I MÅNGA ÅR

Efter flera fina prestationer vid världscupen i freeride 2014 valde Cody Townsend att lämna tävlandet och åka skidor för sportens skull. Med glatt humör och extrema skidturer samlar han miljontals visningar på Youtube. Cody är väldigt noggrann med sin utrustning, och i flera år har han använt Hestras handskar.

“Jag provade mitt första par Hestra för 14 år sen, när de fortfarande var sällsynta i USA. Kvaliteten på dem imponerade på mig direkt. Jag lyckades hitta en skum mejladress i Sverige och skrev: ‘Lyssna, jag vill verkligen åka skidor i era handskar, finns det möjlighet för ett samarbete?’ Idag använder jag Hestras skidhandskar, men också deras cykel-, jobb- och golfhandskar. Deras kvalitet är alltid utmärkt. Man kan verkligen se 90 års erfarenhet i handskarnas passform och hantverk. De tillverkas med mycket stolthet”, menar Cody.

"Jag provade mitt första par Hestra handskar för 14 år sen, när de fortfarande var sällsynta i USA. Kvaliteten på dem imponerade på mig direkt"

CODY TOWNSEND

Cody Townsend, Foto: Ming Poon

De senaste åren har han jobbat på “the Fifty”, ett projekt där han åker skidor i Nordamerikas 50 mest klassiska offpistbanor. Men hans livs största utmaning just nu är att vara pappa för första gången. Med Elyse Saugstad, hans hustru och kollega, har han en nyfödd pojke.

“Familjelivet kommer nog att påverka mig på sätt jag inte har tänkt mig än. Men jag hoppas att vi kan resa tillsammans med vår son och fortsätta göra det vi älskar. När det gäller risktagande har jag fått lära mig om säkerhet den svåra vägen. Genom åren har jag förlorat vänner och nu prioriterar jag rätt: mitt första mål är att komma hem vid slutet av dagen.”

Som sponsrad idrottare får Cody ny utrustning varje säsong, och i sin karriär har han fått testa flera olika modeller på handskar. Men med tidens gång har han utvecklat ett nytt tänkande när det gäller ny utrustning.

“Jag började känna att mina handskar fortfarande var jättebra och att jag inte behövde ett par nya, bara för att. Därför bestämde jag mig för att använda samma par Fält Guide-handskar under hela ‘the Fifty’-projektet. Detta var bra ur hållbarhetssynpunkt och dessutom funkade handskarna jättebra. Ärligt talat blir de bekvämare ju mer och mer jag använder dem.”

Denna vintersäsong planerar Cody att avsluta projektet med flera extrema backar, främst i Alaska och Kanada.

“Detta projekt tog mycket längre tid än väntat på grund av pandemin, men nu börjar det långsamt att normalisera sig, och jag ser verkligen fram emot att åka mycket skidor i vinter.”

Möt fler av våra ambassadörer.

Visa fler

Prenumerera på vårt nyhetsbrev